Diensten

Inventarisatie

Een persoonlijk gesprek is een onmisbare eerste stap van het ontwerpproces. Of het nu gaat om een woonhuis, een werkplek of een openbare ruimte, het startpunt blijft hetzelfde. Elkaar beter leren kennen!

Tijdens dit gesprek verdiepen we ons in het pand, de ruimte, de opdrachtgever, de doelstellingen en doelgroep. Wat is de wens? Wat is het doel? Waar heeft de gebruiker behoefte aan? Wat zijn mogelijkheden?

Dit gesprek vindt plaats op locatie of bij ons op kantoor.

Advies

Een kleine verandering kan een groot verschil maken! Na de kennismaking geven wij weer welke sfeer, stijl, kleuren en materialisatie het beste aansluiten bij de wensen en gebruiksdoelstellingen van het interieur.

Belangrijke vraagstellingen die tijdens dit advies beantwoord zullen worden zijn: welke sfeer gaat het interieur uitstralen? Welke stijl zal er doorgevoerd worden? Welke kleuren komen het best tot zijn recht in de gewenste stijl?  Met welke materiaaltoepassingen creëren wij het gewenste interieur?

De presentatie van dit advies vindt plaats op locatie of bij ons op kantoor.

Ontwerp

Het vooronderzoek wordt vertaald naar een concept met duidelijke uitgangspunten. Op basis van dit concept maken wij een ontwerp met de identiteit die aansluit bij de wensen en gebruikersdoelstellingen. De gebruiker staat centraal.

Op basis van vooronderzoek en het concept maken wij een ontwerp waarbij wij het beste uit de ruimte halen. We starten met het maken van een vlekkenplan waarin de functieverdeling aangetoond wordt op basis van functionaliteit en esthetiek. Aan de hand van de functieverdeling maken wij een interieurontwerp dat voldoet aan de wensen van de opdrachtgever en creatieve oplossingen biedt voor voorstelde uitdagingen. Wat essentieel is in onze interieurontwerpen is de consequente detaillering die het ontwerp compleet maken.

Het interieur ontwerp wordt uitgewerkt in 2D (plattegrond) en 3D (driedimensionale visualisatie).

De presentatie vindt plaats op locatie of bij ons op kantoor.

Visualisatie

Voor het ontwerpen van interieurs worden verschillende tekentechnieken toegepast. Dit varieert van handmatige schetsen tot digitale driedimensionale visualisaties.

Wij visualiseren het ontwerp door middel van driedimensionale beelden en door een interactieve virtuele tour te maken door middel van 3D animatie. Met deze virtualisaties communiceren wij het ontwerp en heeft de opdrachtgever een zeer realistisch beeld van hoe het ontwerp er daadwerkelijk uit zal komen te zien.

Wij brengen het gewenste interieur in beeld!

Realisatie

Het ontwerp en de realisatie moeten hand in hand gaan voor het beste resultaat.

Alle keuzes zijn gemaakt en het ontwerp is nu definitief. Wij werken het ontwerp technisch uit en indien gewenst nemen wij ook de coördinatie en de begeleiding van de realisatie op ons. PHY Interior Design beschikt over een groot en betrouwbaar netwerk wat het mogelijk maakt om het ontwerp te realiseren.

In dit deel van het proces is communicatie essentieel en zal de opdrachtgever nauw betrokken zijn bij de uitvoering van het project.